MOPED

Vi erbjuder utbildning för AM-körkort (EU-Moped), under de tider då skolarna vanligtvis har lov. 

 

Klass 1, EU-moppe, A-traktor, 25-moppe och många fler uttryck och namn gör att det för många är en djungel när det gäller vad man får och inte får göra när man fyller 15.

 

Klass 1 - AM. EU-moppe(45 km/tim), vanlig traktor, mopedbil, Epa och A-traktor får man lov att köra när man är 15 år fyllda och har gått en praktisk samt teoretisk kurs och skrivit upp på Trafikverket och blivit godkänd.
Hos oss består kursen av 8 timmar lärarledd teori och 4 timmar körning samt en uppkörning för att se så eleven är säker i trafiken.

 

Klass 2 - 25-moppe är det lite långsammare och mer begränsande alternativet. Här går man en teoretisk kurs och avslutar med en uppskrivning. Man får bara köra denna typen av moped men en äldre svensk moped som får köras i högst 30 km/tim anses vara en moped klass 2. 

Vi har endast klass 1 utbildning i nuläget.

 

Kostnad för AM-paket: 4495 kr

 

I paketet ingår böcker, appen "Körkort nu" (innehåller digital bok, filmer, ljudstöd, frågor, frågesport mm), 8 timmars teori, 4 timmars körning + uppkörning,  lån av moped samt fika.

OBS – tag med egen hjälm (om du har - annars finns det att låna)

 

Observera att det är minst 4 timmars körning enligt lag från transportstyrelsen, vilket normalt inte är några konstigheter att få en elev till att kunna köra på egen hand. Skulle eleven ha svårigheter kan extra körlektion bokas till en kostnad av 998 kr för 80 minuter.

 

Obs! Teori-delen (8 timmar)+ körning (4 timmar), måste vara genomgånget innan uppskrivningen på trafikverket får göras samt att man är fyllda 15 år.
Boka prov genom att klicka här!

 

 

För att genomgå utbildningen (körning) krävs ett giltigt körkortstillstånd. För att få detta måste du vara 14 år och 9 månader.

Du ansöker här: https://etjanst.transportstyrelsen.se/extweb/kktillstgrI

 

Mer info hittar du i Transportstyrelsens broschyr här!

Hörby Trafikskola - metallgatan 11 - 24235 hörby - 0415-13353

-en bifirma till Hörby Undervisningsservice! Org.nr 556894-3681