Hörby Trafikskola | Lastbilskörkort – Skaffa C- och CE-behörighet
16246
page-template-default,page,page-id-16246,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Lastbilskörkort – Skaffa C- och CE-behörighet


På vår trafikskola kan du skaffa dig C körkort för lastbil (tung lastbil över 3,5 tons totalvikt) och CE-behörighet för släp.

 

Inskrivning sker genom personligt besök hos oss på Metallgatan 11 i Hörby, där körlektionerna utgår från. Innan du besöker oss, kontakta oss via telefon eller mail för att säkerställa att kontoret är bemannat: 0415-13353 eller info@horbytrafikskola.se.

 

 

Teoriundervisningen genomförs dels hos oss i bilen och vi kommer även ha fysiska teoridagar/kvällar.

 

Du som vill ta körkortsbehörighet för tung lastbil hos oss på Hörby trafikskola måste uppfylla vissa krav – det går till exempel inte att ta körkort för tung lastbil innan man redan har ett svenskt körkort med B-tillhörighet (personbil). Andra krav är:

  • Körkortstillstånd
  • Permanent bosättning i Sverige
  • En ålder på 21 eller över
  • Avklarat ett godkänt förarprov (både teori och praktik)

 

När det gäller åldern på 21 eller över så finns det ett undantag och det gäller dig som går yrkesförarutbildningen i gymnasieskolan eller om du utbildar dig för att köra godstransporter med tung lastbil hos en annan utbildare i vilket fall åldersgränsen är 18 år.

 

 

Har du några frågor som rör kraven för utbildning till tung lastbilsförare så är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Hörby Trafikskola, 0145-13353 eller maila oss på info@horbytrafikskola.se – vi svarar gärna på frågor!